Job - Állás - Karrier

Új ipari park létesült Medgyesegyházán

Uniós támogatással hoztak létre új ipari parkot a Békés megyei városban. Az önkormányzat arra számít, hogy ösztönzően hat majd a térségben működő vállalkozásokra.

Csaknem félmilliárd forintos EU-s támogatással jött létre az új ipari park Medgyesegyházán, melynek megvalósítását az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kerete tette lehetővé – írta meg az MTI.

Az önkormányzat abban bízik, hogy a beruházás ösztönzően hat majd a térségben levő vállalkozásokra – de lehetőség lesz további fejlesztések megvalósítására is.
 
Új ipari park ad lehetőséget a vállalkozásoknak (A kép illusztráció)
Új ipari park ad lehetőséget a vállalkozásoknak (A kép illusztráció)

A medgyesegyházi önkormányzat 12 vállalkozás részére alakította ki az ipari parkot, amely 8 hektáron terül el. Megvan az út, a parkolók, a közvilágítás, megoldott a szennyvíz-elvezetés, biztosított a víz-, áram- és gázellátás – adta hírül az MTI.

Van mód a feldolgozóipari vállalatok letelepedésére, telephely biztosított mezőgazdasági vállalkozásoknak és jöhetnek ide a magas hozzáadott értéket előállító termelő vállalkozások is. Azoknak, akik most jelentkeznek, 5 évig biztosítják a bérleti díj-mentességet – tudatta az MTI.

B.A.
banner_mi_allo