Job - Állás - Karrier

Új irodaház kínál akár 3 ezer munkahelyet Debrecenben

A volt Magyar Gördülőcsapágy Művek helyén épül új irodaház a Hajdú-Bihar megyei székhelyen. Debrecen ezzel legkevesebb 2500 új munkahelyet teremt.

Új irodaházat építenek Debrecenben. Az első ütem átadását 2021-re tervezi a Dryvit Profi. A projektet augusztus 25-én indították el, s a vállalat vezetője, Bana László elmondása szerint saját beruházásként vették meg az eredetileg 1952-ben felhúzott épületegyüttest – írta az MTI.

A sok évtizedet megért gyártócsarnokokat két lépésben újítják majd fel. Az első ütem keretében irodák készülnek 20 ezer négyzetméteres területen, s egy 1000 négyzetméteres szerverközpont is épül – utóbbi a fejlesztést a külföldi vállalatok számára is vonzóvá teheti.
 
Új irodaházat kap Debrecen
Új irodaházat kap Debrecen

Az első ütem átadása várhatóan 2021 vége, míg a második ütemet 2023 végéig valósítanák meg. Ennek keretében további 20 ezer négyzetméteren hoznának létre irodákat. A D-Loft névre keresztelt irodaházban előreláthatólag 2500-3000 ember is munkát találhat majd – tudatta az MTI.

Bana László megjegyezte: nemcsak multinacionális vállalatokra számítanak, hanem a helyi kis- és közepes vállalkozásokra, sőt szabadúszókra is. Az irodaházak mellett egyébként étterem, autósmozi, edzőterem, játszóház, parkok és szökőkút kialakítását is tervezik – adta hírül az MTI.

B.A.
banner_mi_allo