Job - Állás - Karrier

Új Kométa-üzem létesült Kaposváron

Melléktermék-feldolgozó üzemet hozott létre az olasz Kométa vállalat Kaposváron – A somogyi megyeszékhelyen 20 év óta idén a legjobbak a munkanélküliség adatai.

Új üzemet nyitott az olasz családi tulajdonban levő Kométa ’99 Zrt. Kaposváron. A vállalat 1,4 milliárd forintból épített melléktermék-feldolgozó üzemet a Somogy megyei székhelyen – tudatta az MTI.

A vállalatnál évente 8 ezer tonna feldolgozható vágóhídi melléktermék képződik, amelyet most egy, évi 15 ezer tonna kapacitású üzemben dolgoznak majd fel.
 
A Kométa termékei jól ismertek
A Kométa termékei jól ismertek

Mint azt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, az új üzemmel 870 ember munkahelye válik biztossá, de emellett a környezeti terhelés is csökken, s ellátják az állateledel- és takarmánygyártást fontos alapanyagokkal - de nem marad ki a vegyipar és a gyógyszeripar sem – írta meg az MTI.

Kaposvár újraiparosítási programja másfél évvel ezelőtt vette kezdetét. Abban komoly szerepet játszanak a zöldipari-, élelmiszeripari és gépipari beruházások. A megyeszékhely ezektől a fejlesztésektől várja, hogy több legyen a munkahely és elérjék a teljes foglalkoztatottságot, illetve emelkedjenek a fizetések.

Az elmúlt 20 évre visszatekintve azonban 2021 áprilisában voltak a legjobbak a munkanélküliségi adatok – írta meg az MTI.

Fotó: kometa.hu

B.A.
banner_mi_allo