Job - Állás - Karrier

Új munkahelyek mérnököknek Veszprémben

Közel 2,2 milliárd forintból valósul meg a Thyssenkrupp új mérnöki fejlesztő központja Veszprémben, számos új munkahelyet is létrehozva.

A hazánkban immár húsz esztendeje jelen levő Thyssenkrupp hoz létre új mérnöki fejlesztői központot 2,2 milliárd forintos beruházással – melyhez a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A német autóipari vállalat befektetéséről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt sajtótájékoztató keretében Budapesten – írta meg a vaol.hu.

Mint a miniszter kifejtette: Magyarország az új beruházással fenntartja vezető szerepét az európai autóiparban. A vállalatok a koronavírus-járvány miatt egyre hatékonyabb helyszíneket kutatnak fel fejlesztéseikhez, s az igényre hazánk minden eddiginél robosztusabb beruházás-ösztönző programmal reagál – mondta el Szijjártó Péter.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a világban elkezdődő új gazdasági korszakban hazánk is nyertes, melyben a magyar-német kapcsolatoknak is szerepük van.
 
Új fejlesztőközpontot hoz létre a Thyssenkrupp Veszprémben
Új fejlesztőközpontot hoz létre a Thyssenkrupp Veszprémben

Hazánkban a német vállalatok állandóan bővítenek, új beruházásokat hozva az országba – s mostanra Magyarországon 300 ezer ember dolgozik nekik – adta hírül a vaol.hu.

A Thyssenkrupp fejlesztésének hála a magyar mérnökök is alakítói lehetnek az autóipar jövőjének. A vállalat termékeit egyébként 10-ből 9 prémium minőségű autó használja – emelte ki Szijjártó Péter.

Mint azt Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően 80 magasan képzett fejlesztőmérnököt szeretne felvenni a cég, a pozíciókra január 21-től már lehet jelentkezni – tudatta a vaol.hu.

Veszprém kiválasztásában egyébként a nagy múltú autóipari háttér és az is szerepet játszott, hogy elismert egyetem működik a megyeszékhelyen – tette hozzá a lap.

A Thyssenkruppnak jelenleg 2300 ember dolgozik Magyarországon.

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter / Thyssenkrupp

B.A.

 

banner_mi_allo