Job - Állás - Karrier

Új munkahelyeket is jelent a szentgotthárdi beruházás

Ötven százalékos kapacitásbővítést tervez a világ negyedik legnagyobb autóipari konglomerátuma Szentgotthárdon. A Stellantis-csoport itt gyártaná a benzinmotorok úgy generációját.

Hazánkban gyártja majd az 1,6 literes benzinmotorokat a Stellantis-csoport, amely a világ negyedik legnagyobb autóipari konglomerátumának számít. Szentgotthárdon 50 százalékos kapacitásbővítést terveznek 2023 első felétől – számolt be az MTI.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a magyar város kiemelt szerepet kapott az újonnan létrejött Stellantis-csoport új, hibrid stratégiájában. A benzinmotorokat ugyanis hibridautókba szerelik majd be.

Kapacitást növel Szentgotthárdon a Stellantis
Kapacitást növel Szentgotthárdon a Stellantis

Várhatóan évi 200 ezer 1,6 literes benzinmotor készül majd az üzemben, a kapacitás így 590 ezerre bővül majd a jelenlegi, évi 390 ezres, 1,2 literes benzinmotor-gyártással együtt – tudatta az MTI.

A sorozatgyártás 2023 elején indulna el, s amellett, hogy kapacitásbővítés történik, a mostani 800 alkalmazotthoz továbbiak is csatlakozhatnak. Jelentős létszámnövekedés várható – írta meg az MTI.

Fotó: stellantis.com

B.A.

banner_mi_allo