Job - Állás - Karrier

Új program segíthet a fiataloknak és alacsony végzettségűeknek

Több mint 12 milliárd forintos támogatási programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium azért, hogy a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek iránt is ösztönözze az érdeklődést az álláspiacon.

Fokozódhat a kereslet a fiatal munkakeresők és az alacsonyabb iskolai végzettségűek iránt is a munkaerő-piacon: támogatási programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium ennek érdekében, több mint 12 milliárd forint felhasználásával – tudatta az MTI.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár elmondta: a Vállalkozások munkaerő támogatása program csaknem 25 ezer, kevésbé képzett álláskeresőnek segíthet munkát találni október közepétől. Megjegyezte: a kormány célja az, hogy minél többen munkához jussanak, ez az ország működéséhez elengedhetetlen.

A program október 15-én startol, arra sarkallva a munkáltatókat, hogy felvegyenek alacsonyabb végzettségű munkaerőt is – írta meg az MTI.
 
A fiataloknak és az alacsonyabb képzettségűeknek is több esélyt adnak
A fiataloknak és az alacsonyabb képzettségűeknek is több esélyt adnak

A 12,5 milliárd forintos forrásigénnyel csaknem 25 ezer kevésbé képzett és/vagy 25 évet még el nem ért munkakereső állhat munkába.

A program előírja, hogy az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell a munkáltatónak – adta hírül az MTI.

Ha teljes munkaidőben történik a foglalkoztatás, a támogatás mértéke havi szinten a bérköltség 50 százaléka, legfeljebb 100 ezer forint. Vagyis, a munkát biztosítók álláskeresőnként akár félmillió forintos támogatást is kaphatnak, ha pedig a foglalkoztatás részmunkaidős, a támogatási plafon arányosan módosul – mondta el Bodó Sándor.

A támogatási programra jelentkezésre 2020. október 15-től van mód, a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál – tudatta az MTI.

B.A.
banner_mi_allo