Job - Állás - Karrier

Új szalámigyár lesz Szegeden

A nagymúltú Pick Szeged Zrt. újabb szalámigyárat épít, amely szintén jelenlegi telephelyükön áll majd Csongrád-Csanád megye székhelyén.

A szegedi Pick-gyárat valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A vállalat most új szalámigyárral bővül, mely szintén Szabadkai úti telephelyén épül – tudatta az MTI. A Pick Szeged Zrt. mintegy 25 százalékos kapacitásbővülést remél a beruházástól, mely a cég 150 éves történetében egyedülállónak számít.

A gyártás várhatóan 2024 második felében veheti majd kezdetét az új gyárban, melynek megépítése 40 milliárd forint, s ehhez 10,6 milliárdos támogatást nyújt az állam – írta meg az MTI.

pick_szalami_1
Kapacitást növel új gyárával a Pick


Mint azt Takács István, a vállalat vezérigazgatója elmondta, az új üzemben a 150 éves hagyományokat a 21. század legkorszerűbb megoldásaival ötvözik majd. Marad a bükkfán füstölés és a természetes penészedési folyamat, de az épületre napelemek kerülnek, hogy a gyár ökológiai lábnyoma minél kisebb legyen – adta hírül az MTI.

A Pick Szeged Zrt. termékeit nemcsak hazánkban, külföldön is sokan szeretik, jelenleg az export a gyár árbevételének 30 százalékát teszi ki, s ők ezt csak növelni
szeretnék – évente jelenleg 10 ezer tonna szalámit szállítanak, a fejlesztéssel ez 25 százalékkal nőhet – tudatta az MTI.

Fotó: pick.hu

B.A.
banner_mi_allo