Job - Állás - Karrier

Új szegedi és pesti állásokat teremt a General Electric bővítése

Komoly összeggel bővíti digitális egészségüggyel foglalkozó központját Szegeden és Budapesten a General Electric. A 3,3 milliárd forintos beruházás 45 új munkahellyel is jár.

Negyvenöt, főként kutatással és fejlesztéssel foglalkozó mérnököt vár a General Electric, amely egy új döntés értelmében 3,3 milliárd forintos beruházással fejleszti digitális egészségüggyel foglalkozó központját Szegeden és Budapesten – adta hírül az MTI.

Mindehhez a kormány 675 millió forintos támogatással járul hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: napjainkban az átlagosnál jóval nagyobb teher nehezedik az egészségügyi ellátórendszerekre, ezért a mesterséges intelligencián alapuló megoldások felértékelődnek.
 
Szijjártó Péter beszélt a GE magyarországi bővítéséről
Szijjártó Péter beszélt a GE magyarországi bővítéséről

A beruházás azért is bír nagy jelentőséggel, mert olyan kutatások folynak a központokban, amelyek hatékonyabbá tehetik az egészségügyi rendszerek működését – írta meg az MTI.

A GE már 30 éve van jelen hazánkban, s 4 ezer ember dolgozik az egyik legnagyobb amerikai vállalatnak.

Mint azt Szijjártó Péter elmondta, a General Electric magas technológiai színvonalat képvisel az egészségügy területén, s nemcsak munkahelyeket teremt az új beruházással, hanem a magyar gazdaság dimenzióváltását is felgyorsíthatja – tudatta az MTI.B.A.
banner_mi_allo