Job - Állás - Karrier

Újabb üzemet épít a Mercedes Kecskeméten

A konszern globális termelési hálózatának rugalmasságát szeretné növelni a Mercedes-Benz AG – a vállalat új présüzemet létesít kecskeméti telephelyén.

Ismét terjeszkedik a Mercedes Kecskeméten: új beruházása egy présüzem, amely csatlakozik a Bács-Kiskun megyei székhely eddigi telephelyéhez.

Az anyagmegmunkálás terén iránymutatónak számító üzemben a tervek szerint 2022-ben indul meg a termelés – tudatta a profession.hu. Ekkora a vállalat megoldja, hogy a teljes kecskeméti üzem széndioxid-semlegesen működhessen.
 
mercedes_benz_1

A stuttgarti székhelyű, világszinten az egyik legsikeresebb autóipari márka öt kontinensen tart fenn gyártóbázist, s csaknem 300 ezer embert foglalkoztat.

Az első kecskeméti gyártóegység 2012-ben indult el, mára 4400 dolgozóval működik – írta meg a profession.hu.

Az új magyarországi présüzem több mint 100 millió euróból épül fel s a teljes termelési hálózat rugalmasabbá tétele a célja. Várhatóan 23 ezer négyzetméteres lesz, jelenléte tovább növeli majd a kecskeméti gyár meghatározó szerepét a cég globális gyártási láncában.

Azok az autók pedig, melyek Kecskeméten készülnek, a jövőben még inkább olyan alkatrészekből épülnek majd fel, melyeket helyben készítenek – adta hírül a profession.hu.

Fotó: mercedes-benz.hu

B.A.

 

banner_mi_allo