Job - Állás - Karrier

Unilever-gyárat fejlesztenek Nyírbátorban

Csaknem 5 milliárd forintból bővíti nyírbátori gyárát az Unilever Magyarország Kft. A beruházás már 2021 nyarán megvalósul.

Bővíti háztartási-vegyipari termékekkel foglalkozó gyárát az Unilever Magyarország Kft. Az 5 milliárd forintos, nyírbátori beruházást még idén megvalósítják – adta hírül az MTI.

A bővítés első körét követően negyedére nő az üzem termelési kapacitása, s emelik az alkalmazottak létszámát is, 10 százalékkal. Az Unilevernek Röszkén, Veszprémben és Nyírbátorban van gyára, összesen csaknem 1500 foglalkoztatottal. 
 
Bővíti kapacitását a nyírbátori Unilever üzem
Bővíti kapacitását a nyírbátori Unilever üzem

Az Unilever saját erőből valósítja meg a beruházást. A bővítés azt jelenti, hogy 2020 és 2022 között az üzem egy 11 ezer négyzetméteres csomagolócsarnokkal, 6 új gyártósorral, valamint ez 8 ezer négyzetméteres, modern, automatizált magasraktárral egészül ki – tudatta az MTI.

Ha ez megvalósul, a nyírbátori egység lesz a vállalatcsoport második legnagyobb hatékonysággal működő gyára a világon. Itt készítik majd az Unilever régióban forgalmazott háztartás-vegyipari termékeinek 90 százalékát is – írta meg az MTI.

Fotó: unilever.com

B.A.
banner_mi_allo