Job - Állás - Karrier

Van, ahol nagyon esett, másutt nőtt az állások száma

A magyar cégek nagy része továbbra is tervezi, hogy felvesz újabb munkaerőt – 90 százalékuk 2020-ban is folytatná új emberek foglalkoztatását.

Bár a toborzás tekintetében lelassítottak, a hazai cégek többsége továbbra is optimista, s tervezi új dolgozók foglalkoztatását 2020-ban.

Igaz: a koronavírus valamilyen mértékben minden vállalkozást érint, ám a magyar cégek 90 százaléka továbbra is tervezi a munkaerő keresését és felvételét – ez nagyjából harmadukra jellemző, egyes ágazatokban a tevékenység teljesen megszűnt – írta meg a profession.hu.

Lassulás alatt azt kell érteni, hogy a cégek 42 százaléka állította le a veszélyre való tekintettel új kollégák felkutatását, 16 százalékuk szerint a vírushelyzet egész éves növekedési tervüket befolyásolja majd.
 
A cégek nagy része optimista és keres dolgozókat
A cégek nagy része optimista és keres dolgozókat

 
Extrém mértékű csökkenés a leginkább érintett iparágakban várható, számos ágazatban azonban rekordmennyiségű állást hirdettek meg az elmúlt 1 hétben – tudatta a profession.hu.

Az állásportálokon a legnagyobb mértékű esést a vendéglátással kapcsolatos hirdetések produkálták. Jelentős azonban a szakmunka, fizikai munka, a szállítmányozási és logisztikai területen tapasztalható esés is, mely átlagosan 50 százalékos.

Az eddigihez hasonló mennyiségű álláshirdetést adnak fel ugyanakkor a jogi, mezőgazdasági, mérnöki és ügyfélszolgálati munkakörökben. A joginál plusz 36 százalék, míg a mezőgazdasági kategóriákban plusz 175 százalék tapasztalható.

Sok bolti eladót is keresnek, mivel megnőtt a forgalom az üzletekben – írta meg a profession.hu.

B.A.
banner_mi_allo