Oktatás

Az önállóság kapujában

A továbbtanulás – sok más terület mellett – anyagi szempontból is a fiatalok önállósodásának első komoly lépése. A sikeres felvételit követően a hallgatóknak meglehetősen rövid időn belül saját kezükbe kell venniük pénzügyeiket; ha akarják, ha nem. Persze legtöbbször inkább akarják, hiszen a pénzzel függetlenedés is jár, ám azt már sokan nem gondolják át, hogy a zökkenőmentes függetlenedéshez felelősségtudatra is szükség van.

Ha valaki kezdő egyetemistaként nem szeretne rögtön orra bukni és a szüleihez szaladni segítségért, a továbbtanulás első lépcsőjeként érdemes megtanulnia kézben tartani a pénzügyeit. A Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ által szervezett Hajrá jövő! vándorfórum többek közt erre igyekszik felkészíteni a következő egyetemi generációt.

A rendezvényen az érdeklődők számos, továbbtanulás szempontjából hasznos előadást hallgathatnak meg: tájékozódhatnak a pályaválasztás legfontosabb kérdéseiről, az előttük álló felvételi eljárásról, illetve a tanulmányok és a hétköznapi élet finanszírozásának módjairól. Mivel a legtöbb végzősnek korlátozottak az anyagi forrásai, a Pénziránytű Alapítvány előadásán arra vonatkozóan is ötleteket kaphatnak, hogyan tehetik hosszú távon is kiszámíthatóvá pénzügyeiket. A tippeket hasznosítva a leendő gólyák maguk is megtapasztalhatják, hogy sok pénzből könnyű jól élni, viszont kevésből sem lehetetlen.

 

 Útmutató a továbbtanuláshoz

A rendezvénysorozatról itt tájékozódhatnak az érdeklődők: hajrajovo.hu

 

A roadshow állomásai:

• Október 15. Budapest / Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

• Október 22. Győr / Szent István Egyetem

• November 3. Szeged / Szegedi Tudományegyetem

• November 5. Pécs / Pécsi Tudományegyetem

• November 10. Debrecen / Debreceni Egyetem

• November 12. Miskolc / Miskolci Egyetem

banner_mi_allo