Oktatás

A Pannon Egyetem digitális elemet is alkalmaznak majd az oktatásban

A veszprémi központú Pannon Egyetem alapvetően hagyományos, normál módú oktatásra készül, azonban a tavaszi félév tapasztalatait felhasználva egyes esetekben digitális elemeket is alkalmaznak majd.
A felsőoktatási intézmény közleménye idézi Gál Balázst, a Pannon Egyetem oktatási igazgatóját, aki hangsúlyozta: felkészültek egy esetleges újabb karantén-helyzetre, az őszi félév tantárgyi tematikáit úgy alakították ki, hogy azok a digitális oktatásra való átállás során se okozzanak fennakadást. Az előző félév digitális oktatásának köszönhetően bővült a digitális és szimulációs eszköztáruk, valamint használni fogják a most üzembe helyezett e-learning felületet is. A nagylétszámú előadásokat is távollét formájában tarthatják meg.

A Pannon Egyetem digitális elemet is alkalmaznak majd az oktatásban

A tanévben elmaradnak gólyatáborok, tanévnyitók és gólyabálok, az egyetem virtuális tanévnyitó ünnepséget rendezett. A beiratkozás szintén online zajlott le, a hallgatóknak pedig ki kellett tölteniük egy kockázatelemzési kérdőívet is. Az egyetem minden épületében biztosítják a kézfertőtlenítési lehetőséget, valamint naponta kétszer a sűrűn látogatott közösségi terekben virucid felületfertőtlenítést és intenzív szellőztetést végeznek. A kollégiumi szálláshellyel rendelkezők, a hallgatói ügyintézés céljából érkezők, és a sportolni szándékozó diákok testhőmérsékletét az épületek bejáratánál ellenőrizni fogják.  


MTI/T.D.
banner_mi_allo