Oktatás

Hétfőn megkezdődnek az idei érettségi vizsgák

Május 3-án, hétfőn kezdődnek az idei érettségi vizsgák, ahol a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak az írásbeli vizsgák lesznek megtartva, az egészségügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az operatív törzs április 29-ei sajtótájékoztatóján beszélt a közelgő érettségi vizsgák részleteiről. Elmondta, hogy az előttünk álló hetekben 111 750 diák érettségizik majd, összesen 1159 intézményben.

Az Oktatási Hivatal a honlapján már közzétette a vizsgázás egyéb szabályait is:

Egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó tartózkodhat, betartva a másfél méteres távolságot, illetve megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt is biztosítani kell a diákok számára. A védőmaszk használata csak a felügyelő tanároknak lesz kötelező. A diákoknak az írásbeli ideje alatt ugyan ajánlott a védőmaszk viselése, de nem kötelező.

maruzsa_zoltan
Maruzsa Zoltán szerint minden készen áll ahhoz, hogy biztonságban elkezdődjenek a vizsgák.

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy idén május 3. és május 25. között tartják az írásbeli vizsgákat, az emelt szintű szóbeli vizsgákat pedig június 3. és június 10. között. A középszintű szóbeli vizsgákat kizárólag azon tantárgyakból tartják meg, amelynek csak szóbeli vizsgarésze van. Ezen szóbeli vizsgák június 14. és június 25. között lesznek lefolytatva.

A hétfőn kezdődő érettségi időszakban 72 303 középiskolás érettségizhet, illetve 39 447-en tesznek legalább egy tárgyból érettségit, ők azonban nem most végeznek, hanem vagy már korábban végeztek, vagy előrehozott érettségit tesznek.


(Képek forrása: Portfolio.hu; Koronavirus.gov.hu)
CS.SZ.
banner_mi_allo