Oktatás

Így növelheted a tanulási hatékonyságot

Sokan nehezen tudják magukat rávenni a tanulásra, főként, hogy itt van a közelben az érettségi. Adunk néhány tippet, amely segíthet a felkészülésben.

Nincs könnyű dolguk az érettségizőknek, de az egyetemistáknak sem, hiszen hamarosan itt van a vizsgaidőszak is. Rengeteg tanulmány kutatja, hogy vajon hogyan lehet növelni a tanulás hatékonyságát.

munkaeros_nagy_vagott 
Így növeld a tanulási hatékonyságot
 
Az egyik ilyen módszer, amelyet érdemes kipróbálni az úgynevezett memóriapalota. A módszer során az információkat hozzá kell társítani valamilyen elképzelt helyhez vagy éppen tárgyhoz. Szakemberek szerint így könnyebben rögzül a megtanulandó anyag. A másik, igencsak jó tevékenység, az a post-it használata. Érdemes egy-egy szót vagy mondatot ráírni és kiragasztani a lakás látványosabb pontjára, így bármikor rá lehet nézni. Főként idegen nyelvek tanulásánál jelent előnyt.

A tudósok úgy vélik, hogy sokat segíthetnek a tanulásban az ismétlőkártyák is, hiszen minél többször ismétel valamit el az ember, annál inkább rögzül. Érdemes tehát kipróbálni valamelyik ötletet, amely valóban hasznára válhat a tanulásban mindenkinek.

 
N.O.
banner_mi_allo