Oktatás

Korszerűsítették a magyarországi szakképzéseket

2021-ben teljesen naprakész Magyarországon a szakképzés, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a diákok a kor szellemében tudják elsajátítani a tudást, később szakemberként pedig modern és innovatív megoldásokat tudnak majd kivitelezni. 

Mindehhez az állam több oldalról nyújt támogatást. A pedagógusok bérét megemelték, ösztönözve őket a kifogástalan oktatásra. Optimalizálták az ösztöndíjrendszert, az oktatási tartalmakat digitalizálták, modern tanulóhelyeket alakítottak ki. A korszerű körülményeknek köszönhetően például a technikumi képzés nagyon népszerű az ITM közlése szerint. 

 

szakmunkaa
SzakmunkásA cél kettős: a fiatalok megfelelő körülmények közt történő oktatása éppúgy fontos, ahogy az, hogy az iskolából kikerülve megfelelő szakemberré váljanak. A szakképzés optimalizálásával az iskolából kikerülő szakmunkás már okosházak kialakításában, innovatív megoldások kivitelezésében, akár napelemek telepítésében is részt tud venni.  

 "Ma már egy villanyszerelő okosházak hálózatát is ki tudja építeni, távolról irányítható rendszereket hoz létre" - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a képzések modernizálását illetően. A piacképes szaktudás kulcsfontosságú eleme a szakképzésnek, erre összpontosít az ITM.  


M. A. 
Forrás: mti

 
banner_mi_allo